Äventyret fortsätter.

I och med semestern var jag borta från min lilla kille en vecka också, så Linnea i stallet har varit så himla gullig och hjälpt att ta hand om honom! Det är lite mer än en månad sen Zidane blev norrbottning, och han har stått för en otrolig utveckling.

Idag är han en mycket social kille, som kommer fram i hagen och hälsar snällt. Han gillar när man klappar honom och pillar han i ansiktet, och pussas gärna. Vi har börjat träna på att stå uppstallad, vilket inte var några som helst problem idag. Han stod snällt i 10 minuter innan han började trampa lite med en hov, och då bestämde jag att det fick vara nog för idag. Vinterpälsen har han kvar av, så vi jobbar på att få bort den. Under vinterpälsen har hans fina fläckar börjat synas - han är ju isabelleskäck!

Han har börjat visa lite attityd också, kan gå åt vilket håll han vill... Det är en otroligt stark liten häst kan jag säga! Lite besvärlig kan han vara när man leder, då han helst betar och blir arg när han inte får det, vilket han visar med diverse stegringar. Men vi ska träna mer på det där att gå för hand, annars kan det ju vara hingsthormonerna som börjat spöka. Annars har han nog inte ens märkt av att han är hingst, det står ett brunstigt sto i stallet och han bryr sig inte mer än vanligt. Dock tycker jag ju att det är bra att hästarna visar lite vilja och är framåt, brukar bli bra tävingshästar då, höhöhö!

Han har i alla fall utvecklats något så enormt och jag är så stolt över honom!
Kommentarer
Postat av: Johanna Olofsson

Underbart att läsa:-) Vilken "resa" han gjort;)

Från att vara en söt men förskynt liten bebis till att vara en unghäst bland andra kompisar på utedrift till att bli en modig och duktig stallhäst som tyr sig till sin matte- Underbart:-)

Krama om fina Zidane från oss:-)

2012-05-30 @ 20:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0