Flera hem.

Det är över 3 månader sedan jag flyttade hemifrån och bytte adress. Ändå frågar folk ändå var jag menar att jag är när jag säger "hemma", och jag känner ofta att jag måste förklara var jag egentligen är, eller var jag ska. När jag pratar med mina föräldrar och ska till dem och hälsa på, säger jag att jag kommer hem. När jag väl är där och ska hem - som i hem till lägenheten - ber jag om skjuts hem.

För mig, kommer villan på Prostvägen alltid vara ett hem. Så länge mamma och pappa bor kvar där, vill säga. Lägenheten nu känns inte lika hemtrevlig, på något sätt. Nu har vi mycket funderingar på hur det kommer se ut till hösten, men blir vi kvar i Boden kommer vi uppgradera oss till en större lägenhet. Klart, Sturegatan är också mitt hem och när folk frågar var jag bor svarar jag alltid att jag bor här, i lägenheten på Sturegatan med min sambo. Samtidigt vet jag att vi inte kommer bo här länge till.

Som sagt, villan där jag vuxit upp kommer alltid vara ett hem. Jag har fortfarande nyckel dit, klampar in när jag vill och vet precis var allting är. Allting känns precis som vanligt, varje gång jag kommer hem. Jag slår mig alltid ner vid köksbordet, med den vanliga thekoppen, småsurrar lite med min kära familj, lyssnar på oväsendet som mina småsyskon har tendens att utgöra. Precis som förr. Det är hemtrevligt, det.


Idag när jag var hem visade min mellansyster Elvis min minisyster Alices små husdjur... Hon håller två (ganska läckra, nästan guldglansiga) insekter i en liten låda, som hon visserligen inrett med både lufthål, jord och växter. Dock tvingade jag Elvis att släppa ut dem och förklara för Alice, som inte var hemma, att det var min order, om hon skulle bli tjurig.


Den ständiga thekoppen...


Hyllan i köket, med betydligt fler thesorter än vad jag har just nu. Påminner mig starkt om att jag måste köpa nytt the. Hallonthe och jordgubbsthe på påse är gott, men inte närheten av lika gott som jasminthe på lösvikt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0