Pluggsug...

Nu när skolorna drar igång fick jag helt plötsligt ett grymt sug att börja plugga! Alltså på riktigt, som på universitet.
 
Min mamma är lite småsur på mig för jag inte började plugga nu. Mitt svar är dock alltid detsamma - jag vet inte helt 100% vad jag vill läsa. Och det är sant. Det finns så mycket jag kan tänka mig att göra av mitt liv och jag är helt enkelt lite för ung för att vara helt 100. Däremot har jag ett bra plugghuvud och har alltid haft lätt för mig, så nu i år ska jag läsa Religionsvetenskap A (30 hp) på distans via Uppsala Universitet och senare Etik, världsbild och livshållning: grundkurs (7,5 hp) vid Umeå Universitet. Funderar även på att läsa någon gymnasiekurs för att skärpa till mina gymnasiebetyg, jag har visserligen 16,5-17 i snittbetyg (utan meritpoäng) och jag hade grym otur - alla kurser jag ville läsa som valbara samt på i-val blev inställda och jag fick läsa skitkurser som jag inte brydde mig ett dugg i. Sen var jag en lat jävel på gymnaiset, men har ändå lite mer än hälften MVG:n.
 
Hur som helst. Jag är sugen på att börja plugga och det känns ju som steg 1. Nu ska man bara komma på vad jag egentligen vill läsa. Här är alternativen:
 
1. Filmregi/filmproduktion: Finns på Stockholms Dramatiska Högskola och i Göteborg, vid Göteborgs Universitet som har en konstnärlig linje. Det är intagningsprov till detta och otroligt få platser, vilket känns lite avskräckade då jag vet att jag är både ung och saknar erfarenhet från film. Men är det någonting jag har så är det vinnarskalle och jag tror mig besitta en talang. Till slut tar jag mig nog in, men frågan är hur många försök jag tänker ge det?
 
2. Strategisk kommunikation och PR, alternativt Markadskommunikation: RMI Berghs i Stockholm är Sveriges främsta reklam- och kommunikationsskola. Jag har hittat de här två programmen som dels bara är ett år, men också intressanta. Jag tycker kommunikation och PR i stort är intressant och jag tror jag hade gillat att jobba med det - jag gillar ju att snacka och har tendens att framföra mina budskap.
 
3. Studera utomlands - har kikat lite och hittat intressanta utbildningar inom både kommunkation, PR och event. Ska göra vidare efterforskningar och se om jag kan hitta någon filmutbildning utomlands. Ska jag studera utomlands blir det ett engelsktalande land.
 
4. Jurist - den enda "normala" utbildningen jag kan tänka mig. I 1:an på gymnasiet skulle jag bli jurist, allra helst åklagare, men jag har skiftat lite sedan dess. Tanken finns fortfarande kvar och mitt intresse för samhällsfrågor och passion för rättvisa håller mig där. Min lärare på mellanstadiet trodde för övrigt att jag skulle sluta som jurist. Stort minus för detta är längden på utbildningen - 5 år. Plus 2 eller 3 år om man ska bli åklagare.
 
Tankarna fortsätter och vi ser om jag kommer till underfund med något inom den närmaste tiden. Antagningsproven till filmlinjerna släpps snart och jag ska göra dem. Bara det är nog stort. Jag kommer ju aldrig in om jag inte försöker, eller hur?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0