Lägenhetsvisning

Var idag på lägenhetsvisning. Det är en 2:a med stort kök som jag kollat in, och den var riktigt fräsch och fin. Lite hade man väl kunnat måla om kanske, men det är ju bara mina idéer. I vilket fall, ska jag fundera nu ikväll sen imorgon bestämmer jag mig. Även fast det faktiskt finns pengar till att flytta hemifrån, så kostar det ju och det är ett stort steg. Dock är jag så sugen och tror att eget skulle passa mig väldigt bra.


Jordens vidrigaste shot?

Shots kan vara riktigt farliga, om man råkar ta för många. Vilket är misstag man lätt gör. Under barskolan fick vi lära oss en del shots, några var både goda och roliga att dra, medan vissa var enbart vidriga.

Den vidrigaste shoten i världen, måste vara Flatliner. Det finns ingenting som är gott eller roligt med den. Den är faktiskt bara äcklig. Fast vänta, nu skrev jag fel! Det finns visst någonting roligt med den! Nämligen att tvinga andra att dricka skiten. Hehe. Det är till och med riktigt roligt... Är jag elak som tycker det!?

I vilket fall. Flatliner består av Sambuca, Tequila och Tabasco! Du börjar med Sambucan. Fyll halva shotglaset (jag rekommenderar verkligen bara 4:or av denna shot!!!!!!!!) med Sambuca, sedan siktar du Tequila på - håll en sked över glaset och häll sakta på Tequilan. Det ska bli en tydlig linje mellan Sambucan och Tequila. Båda dryckerna är ju genomskynliga, om man inte tar lagrad eller färgad Tequila såklart, men linjen syns om ni har gjort rätt! Till sist: Droppa i några droppar Tabasco! Tabascon ska lägga sig på linjen mellan Sambucan och Tequilan. Gör den inte det, har ni tyvärr misslyckats. Exakt hur ni gör för det, vet jag inte...

Sedan... Ja... Skål! Försök att inte kräkas!


Här är Flatlinern INNAN Tabascon. Klicka upp bilden och kolla nooooga - då ser du "linjen" mellan Sambucan och Tequlian.


Färdiga Flatliners. Huh!

Till min kära Becky Boom-Boom!

Becky kommenterade till mig, att det är otroligt kul att jag lägger ut såååå fina bilder på oss på min blogg. Jag kontrade, och sa att jag minsann kan göra ett helt album med baaaaara fina bilder på oss! Ja, här har ni några stycken...
Bye Blondie!
WOHO!

Lägenhetsvisning imorgon - det går bra nuuuu!

Framtidsplaner...

Känns som om det händer massor nu, och jag är såååå nöjd! Hoppas nu verkligen att allt går enligt planerna, för då skulle jag blir en mycket, mycket, mycket lycklig tjej. Visst håller ni tummarna för mig!?


Bara lagom random... Becky och jag mitt i Barcelonas natt!

My awesome Daiquiris!

Frozen Orange Daiquiri
Frozen Strawberry Daiquiri
Frozen Blueberry Daiquiri


When we were young.

Sitter och zappar i min gamla bilddagbok. Oj, så mycket minnen som kommer upp! Minns speciellt den speciella tjejgruppen jag umgicks med i 8:an till 9:an. Vilken extremt onödig och töntig upplösning det blev på den... Tjejer i ett nötskal, säger jag.

I vilket fall. Man kan inte låta bli att tänka tillbaka, och sakna. Kvällar där vi bara trängde ihop oss i en soffa eller säng, bara satt och var oss själva. Skämtade, skrattade. Kikade på snygga killar i skolkatalogen och längtade till gymnasiet. Åt, åt och åt - minns ni kladdkakan och kokoskakan som vi aldrig övergav? Och fy sjutton vad vi sjöng Singstar! Minns inte hur många kvällar vi hade som dessa, men de var många och varje kväll var alltid lika lyckad.

Ungdomsåren när de är som bäst. Ni kommer alltid vara en del av mina bästa tonårsminnen. Lycka till er.

Första advent!

Idag är det Första advent, ett starkt första tecken på att julen är på ingång. Trots att julkänslan är på 0 har dagen varit riktigt mysig. Inledde starkt med lite morgonmys hos M, dock "råkade" jag sova till 13:30... Nåja, skönt var det! Sedan hann jag förbi finaste Fredrika och dricka en kopp the, lika myspys som vanligt, och julpyntat hade de hunnit göra där med. Till sist: det traditionsenliga adventsfikat hos farmor och farfar, med glögg, pepparkakor, lussekrans, varm choklad med vispgrädde (jag ledsnar aldrig på det!) och massa annat gott gott!

Nuuuuuu ska jag krypa ner i soffan och se Gustafsson 3 tr., kalasroligt! Sen vet jag inte riktigt vad kvällen har att erbjuda.. Söndag... Hmprf...

Just det ja! Gjorde Daiquiris igår, riktigt gott blev det. Lovar att posta bilder sedan! Puss på er!


Let's do it tonight!

Fick nyss ett halvt deprimerande besked. Min kära barkollega Becky åkte på att jobba ikväll/natt, och kunde inte följa med ut som vi planerat. Gaaah!

Till saken hör den, att vi planerat att göra Frozen Daiquiris och Milkshakedrinkar idag. Och det hade varit rysligt roligt att göra det med Becky, för vi har förbannat kul när vi flummar på med våra drinkar! Nåja, jag får flumma själv! Vi blir ett härligt gäng tjejer ändå, så denna kväll blir säkert kanon!

Blåbär, hallon, jordgubbar, glass, grädde och mjölk har jag inhandlat till kvällens kalas. Det blir som sagt Frozen Daiquiris och jag ska även leka lite med Milkshakedrinkar. Min absoluta favoritdrink av alla mina favoriter är Frozen Strawberry Daiquiri på LP Bar i Barcelona! Det finns seriöst inget godare! Den är av färska jordgubbar, så tyvärr kan jag inte återskapa den då jag endast har tillgång till frysta. Men vad tror ni om en Frozen Blueberry Daiquiri?

Nu ska jag i vilket fall börja uppladningen med att äta lunch! Majskolvar, blir det. Kanonlunch va? Men aaaaaack ack, så gott så gott! Att äta innan utgång är extremt viktigt, annars kan det sluta på ett mindre trevligt sätt, som hade kunnat förhindras med någonting så simplet som en portion makaroner. Om man vill vara jättesimpel.

Kyrkan, eller inte kyrkan.

Idag skrev min goda vän Maggie på Facebook att hon ska gå ut ur kyrkan. Det fick mig att tänka till lite. Jag gick ur kyrkan för 2-3 år sedan. Både min mamma och pappa har också gått ur kyrkan, så det kändes bra att gå ut.

Varför jag gick ur kyrkan är otroligt enkelt. Jag tror verkligen inte på Gud och är inte ens en millimeter kristen. Gud finns inte, tror jag. Däremot har jag all respekt för de som är troende av alla slag - både kristna, judar, muslimer, hinduer och buddhister, och ja, allt annat som finns. Så länge de har respekt för mig som inte tror. Jag vet precis varför jag inte tror och kan stå upp för det, exakt vad jag tycker om religioner brukar jag inte uttala så länge ingen frågar eller försöker pracka på mig någonting.

Den svenska kyrkan har gjort mycket bra för samhället och är till stor hjälp för många behövande. Det beundrar jag. Men det är inte bara kyrkan som jobbar för ett bättre samhälle och finns till när det behövs. Det finns många sådana organisationer. Och vet ni vad, även fast jag inte ens är lite troende vill jag göra världen till en lite bättre plats. När jag är gammal, hoppas jag att jag ska kunna se tillbaka på goda gärningar som jag har gjort, och hur jag har kunnat hjälpa i alla fall några människor. Och det gör jag så gärna, trots att jag inte funnit Herren (eller hur säger man!?).

Ett bevis för att Gud inte finns i alla fall. Mensvärk. Varför!? Varfööööör!? Så orättvist! Om inte Gud var kvinnohatare.

Long Island Ice Tea, Long Beach Ice Tea och Tokyo Ice Tea.

Sugen på att bli full? Long Island Ice Tea är då en stark rekommendation! Personligen dricker jag inte den drinken av just den anledning; man blir alldeles för lätt full av den. Sedan är den inte så god heller, den innehåller ju cola… Och en himla massa sprit. Blä.

 

När du ska göra en Long Island Ice Tea, ha för guds skull ett stort glas! När jag praktiserade på en nattklubb i Barcelona, hade vi bara tillgång till så kallade ”rockglas”, vilket är ganska små glas som man dricker typ whiskey i… Tyckte seriöst synd om människorna som beställde Long Island Ice Tea, måste ju smakat aprumpa. Men fulla blev dem. Grattis till det!

 

En Long Island Ice Tea är jättelätt att blanda, men du behöver en del olika spritsorter till det. Klok som jag är, har jag bunkrat upp lite, saknar bara Gin. Men då, å andra sidan, dricker inte jag Long Island Ice Tea.

 

Detta behöver du:

- Ett stort glas!

- 2 cl Gin

- 2 cl Vodka (för lite extra smak kan smaksatt vodka vara passa, till exempel Absolut Citron)

- 2 cl Ljus rom

- 2 cl Tequila

- 2 cl Triple Sec / Cointreau (jag föredrar alltid Couintreau, men Triple Sec fungerar bra i drinkar också)

- 2 cl sourmix eller pressad citron

- Cola

 

1.     Blanda alla spriter över riktligt med is!

2.     Pressa över citronen, ½ räcker gott och väl, eller ta färdig sourmix.

3.     Fyll upp med cola.

4.     Toppa med en limeskiva.

 

Ett tips när det kommer till sourmix! Sourmix är vad det låter – en sur mix där citron är bas. Det ger drinken en liten surfräsch touch, som faktiskt kan göra stor skillnad. Jag rekommenderar att pressa ner färsk citron, det gör utmärkt kontrast mot colan och täcker för lite spritsmak – det är en hel del sprit i som ni ser! Ni kan också använda lime, som jag av någon anledning tycker är godare än citron.
Man kan göra sin egna sourmix, det gör jag om jag behöver det. Det är superenkelt, bara pressa citronsaften ur ett par citroner och skaka upp det i en vanlig flaska med socker. Hur mycket socker beror på hur sur du vill ha din sourmix.

 

Nåja, detta var Long Island Ice Tea. Long Beach Ice Tea då… Ja, inga konstigheter alls! Byt bara ut colan mot cranjuice, och voooíla! En Long Beach Ice Tea!

 

Tokyo Ice Tea är den godaste i detta gäng och skiljer sig liiiite mer från de andra två som jag tagit upp, men skillnaden är ändå inte allt för komplicerad.

Istället för Triple Sec eller Cointreau så tar du 2 cl Midori (en grön melonlikör). Sedan byter du ut colan mot sprite! Här rekommenderar jag starkt att använda lime istället för citron också, men det är inget måste.

 

Alltså, en Tokyo Ice Tea =

2 cl Triple Sec/Cointreau = 2 cl Midoro.

Cola = Sprite

(Citron = Lime)

 

Att man blir full av den här drinken förstå ni kanske, alkoholmängden är betydligt högre än i många andra. Mycket därför jag inte är ett så stort fan av den heller. Ha så kul fredagkväll och bli inte för fulla gott folk! Själv ska jag mysa med andra onyttigheter än alkohol!

 

Så här ser den ut...


Underbara fredag.

Även fast det är fredag hela veckan för mig, innebär fredagar ändå helg = lyx lyx lyx! Idag ska jag baka två goda pajer (kunde inte bestämma mig för vilken jag ville göra och det är sååå typiskt Amandah att överdriva när det kommer till bakning...) och jag ska försöka övertala mamma att göra en galet god kyckling- och skinkpaj till middag.

Har varit hurtig idag och kört 45 minuter på crosstrainern + promenad hem från stan. Tar ändå 40-45 minuter att gå så det är en bit faktiskt, lite drygt 6 kilometer. Ska ut på ytterligare en p-walk, fast då blir det till ICA för att inhandla ingredienser till mina pajer, hihi! 32 minuter dit, 32 minuter hem, perfekt.

Kommer bjuda på några drinkrecept idag också! Eftersom det är fredag och många säkert är sugna på party, blir det riktigt jävliga drinkar, även kallade "fylledrinkar"... Nämligen Long Island Icetea, Long Beach Icetea och Tokyo Icetea! Kommer ikväll!

fresch_brud_92

Sitter och väntar på att min kära fader ska komma hem så han kan skjutsa mig till M. Jag orkar inte gå - har gått två ordentliga pass + kört ett medelpass på crosstrainern idag, så det känns nog.

Har "råkat" väga mig de senaste två dagarna och resultatet var inte riktigt som jag vill ha det... Även fast jag inte är direkt missnöjd med min kropp, så antar jag att jag har lite viktmani kvar. Känner mig ganska lätt fläskig och nej, jag kommer aldrig kunna "hetsbanta" för jag älskar verkligen mat, men lite sundare kan man ju alltid bli. Dessutom ska jag bli biff och brotta ner M, det ni! Behöver bara lägga på mig cirka 40 kilo. Lätt match!

Så ja. Nu hänger jag bara framför datorn med min thekopp. Har börjat fundera på nästa tatuering! Har två lite större projekt planerade, sååå fint kommer det bli (och ja mamma, jag tänker tatuera mig mer för det är fint!). Lagom sliten med fuktigt hår. Som det ska vara. Alltså ja, fukten kommer från duschen, inte av svett, om någon nu undrar...


Hur man gör en vidrig Rom-cola mindre vidrig.

Rom-Cola… Ingen storfavorit precis. Tycker att ”drinken” är direkt vidrig och skulle aldrig få för mig att beställa en sådan, eller ens blanda en själv. Det är definitivt något som dricks ofta, och exakt varför förstår jag inte. Samma sak med Redbull-Vodka (som är ännu vidrigare)… Bara blandningen… Sockrade läskedrycker i drinkar… Nej usch!

 

Men – vet ni vad – det finns ett knep som gör att skiten går att dricka! Det kan min kära barkompis Becky intyga. När vi åkte till Barcelona fanns det omöjligt någon människa på denna planet som avskydde Rom-Cola lika mycket som Becky, men nu tycker hon till och med om det, om hon får fixa till den som vi lärt oss…

 

En rom-cola, 4-6 cl rom (ljus, gyllene, mörk, märke – välj själv!) och cola, i ett highballglas. Hur lätt som helst. Och hur vidrigt som helst. Hur får man till den då?

Så här:

Pressa ner lite, eller mycket (om jag får bestämma…), lime eller citron och en skvätt Licor 43 (en söt likör med smak av vanilj). Voila – du har en drickbar rom-cola som inte är pest och pina! Och för guds skull, glöm inte att ha en massa is!


Personligen skulle jag ändå inte beställa drinken, men jag kan medge att den är betydligt mycket godare så här.

 

Rom är gjort av sockerrör och alltså sött i sig. Man smaksätter rom en del också; vanilj, karamell, andra sötsaker så som frukt och choklad, och ”tyngre” grejer som nötter. Smaksättningarna varierar en del från märke och typ – ljus, gyllene eller mörk – men ja, allmänt är rom ganska sött och smakar en del, till skillnad från vodka som är ganska så ”rent” (om det inte är en smaksatt vodka då).

 

Alltså, söt rom, med söt cola, och en söt likör… Lite för mycket va? Tacka fan för det sura inslaget av lime eller citron (I vote for the lime!)… Men ja, betydligt bättre än en vanlig rom-cola. Testa detta, och njut av skillnaden!

 

Hur man räddar en redbull-vodka då… Ingen aning. Finns ingenting att göra åt det. Drick inte skiten alls, köp något bättre groggvirke för pengarna, drick rent eller stay sober! För som sagt, det är ännu vidrigare än rom-cola… Dricker på fullaste allvar hellre en Bloody Mary än Redbull-vodka, och Bloody Mary mina vänner, är inte gott. Frågan är om inte redbull-vodka är det äckligaste påhittet i alkoholens historia? Nej, nu har jag väl fel, men det är då nära på... Bara tanken på den där äckligt söta redbullen blandat med den stickande alkoholsmaken från vodka ger mig lust att kräkas.

 

Så här fick Becky sin Redbull-vodka serverad i Barcelona... Vad tyckte du om Redbull-vodka efter detta Becky? ;)
Har också varit med om att få Redbull-Vodka så här... Efter det, var det Gin & Tonic som gällde på krogen!


Can't stop dream about you...


Every night.

Hundval

Har alltid velat ha hund, och så snart jag flyttat kommer en sådan inköpas. Har funderat på miljoner olika raser men tror till 99% att jag hittat min "första hund". Mitt ändamål med min hund kommer inte vara tävling, utställning eller avel utan jag vill ha en bästa kompis, en extra familjemedlem!

Raser som jag funderat på är pudel (en toy eller dvärg), samojed, fransk bulldog, Sankt Bernhard (dock är det mer dröm än fundering, känns svårt att ha en sådan i en lägenhet...), papillion och den jag nu har fastnat för: boxer!

Tycker att boxrar är otroligt charmiga och fina hundar utseendemässigt, sedan passar de mig bra med deras mentalitet. Rent allmänt så är de lekfulla familjehundar men som bör aktiveras mycket, de är krävande hundar på så sätt. Men för mig känns det som självklart att aktivera min hund och det kommer ge mig en hård spark i röven med min egna träning. Faktiskt så gillar jag ju att springa, och med en hund till sällskap lär det bli lättare.


Se så fina de är! Söta, snygga, ståtliga, charmiga... Hoppas jag hittar någon som passar mig när det blir dags!

Piña Colada

Piña Colada är en av mina absoluta favoriter, när den är bra! Piña Colada är lömskt på så sätt, den går att göra rysligt bra, och pinsamt dåligt. När man beställer en Piña Colada är det alltid en chansning, och resultatet varierar mycket kraftigt. I bästa fall får man en perfekt blandad, kall Piña Colada som gör att man beställer en till, och en till, och en till för det är så förbannat gott. I mindre bra fall, får man en gul starkt spritsmakande juice med ett skumtäcke på. Yummie. Not.

 

I vilket fall. Grundprincipen för Piña Colada är en romdrink med smak av ananas och kokos. Många har mjölk eller grädde i också, för extra fyllighet och en lite krämigare drink. Tekniken varierar – drinken är antingen skakad eller mixad i en blender.

 

Det här receptet är det vi lärde oss på barskolan och det är rysligt bra! Piña Coladan som Nicklas, läraren, gjorde är den bästa jag smakat…

 

- En blender att mixa ihop allting i

- Färsk ananas, i lagom stora bitar

- 2 cl Ljus Rom

- 2 cl Malibu

- 4 cl ananasjuice

- Krossad is

- En ordentlig skvätt grädde

1.     Lägg i alla ingredienser i blendern. Vill ni ha en starkare drink, ta lite mer alkohol, men det räcker ganska bra som det är enligt mig.

2.     Kör igång blendern! Det ska mixas ihop till en tjockare ”massa” och skumma ordentligt!

3.     Häll upp i ett stort glas, garnera med ananas och ett ”cherry”.

 

När vi fick lära oss Piña Colada hade vi även lite kokossyrup i, men det är svårt att få tag på och är inte nödvändigt. Vill man ha mer kokossmak, kan man ta lite extra Malibu – det ger nog kokossmak. Ha en del is i, men inte för mycket för då blir drinken smaklös.

Jag som starkt ogillar ”alkoholsmak” vill inte ha min ”extrapepprad”, utan smaken ska vara väl balanserad mellan ananas och kokos enligt mig. Jag har i en heeeel del grädde, jag älskar krämiga drinkar…

 

Har du ingen blender? Ja, då går det utmärkt att skaka drinken! Ta då extra ananasjuice istället för den färska ananasen och skaka ordentligt så det skummar.

 

Njut väl av denna underbara drink, men inte för länge – den blir saggig och sliskig när isen smälter!

 

Piña Colada när vi gjorde det i skolan. Ser ju inte så festligt ut, men ni ser att den är ganska vit och det är såååå den ska se ut! Inget gul-juice-tjafs... Påminner en del om milkshake faktiskt. Så gott!

Piña Colada på LP Bar... Ja, de har förbannat bra cocktails där! De gör sina Piña Coladas enligt receptet jag delade med mig av här.


Lussebullabak

Igår lovade jag min minisyster Alice att baka lussebullar, till hennes (och resten av husets) stora förtjusning! Och nej, jag kom inte undan. 07:30 imorse var en pigg och glad Alice inne i rummet och frågade "När ska vi baka lussebullar!?". Extremt trött efter drygt 3 timmars sömn, muttrade jag att det blir senare på dagen. 08:15 var Alice tillbaka, då hade alla syskon gått till skolan och hon var uttråkad och ville "mysa" = ligga och prata, samt hoppa på mig... 09:00 drog jag mig upp för att gå till körskolan och köra lektion, när jag kom hem kring 12:30 var det dags...

Att baka lussebullar med en 6-åring är lite lättare sagt än gjort. 1000 frågor haglar i luften, det tramsas, flamsas och framför allt äts av degen, och hon hinner avbryta och återuppta arbetet 111 gånger. Men hjälpt till har hon. Hon fick rulla lussekatter av "korvarna" som jag rullade, sen pilla russin i bullarna som jag penslat. Duktig flicka!

Lussebullarna är nu klara och Alice fick avnjuta den första lussebullen med ett glas julmust. Vilken lill-lördag...

Att aldrig någonsin i hela helvetet ta någon skit

Ingen är som man tror, ingen är som man borde.
Men bitvis lär vi oss, att stå upp för den vi råkat bli;
den vilsna själ vars öde vi snubblat på.
Och aldrig blir vi nöjda, alltid ska vi sikta högre än når.
Att acceptera den man är, är ett stort steg på vägen som är svårt att gå.
Att stå upp för den man är, att inte acceptera att ta skit, är tusen svåra steg.
Är det meningen, att vi till slut bara lär oss?Mojito

Mojito, en välkänd drink och en riktig höjdare – om man gör den rätt! När jag åkte till Barcelona hatade jag Mojito och när vi fick testa den i skolan gillade jag den inte heller särskilt mycket. Det var först efter jag fick testa en riktigt bra Mojito på LP Bar som drinken föll mig i smaken!

Det går att göra sliskiga fuskmojitos, ni har kanske sett de där färdiga drinkmixarna? Har för mig att Bacardi lanserat en färdig Mojito också, ”just add Ice”… Finns även att köpa Mojitomix på mataffärer, då ska man väl tillsätta sprit dock. Bläääh, svammel! De där smakar som en dålig tandkräm med någonting surt, och en tjock sockersmak. Huvva…  Snacka om att ge Mojito riktigt dåligt rykte…

Grundingredienserna för Mojito är lime, socker, mynta, rom och sodavatten (vanligt kolsyrat vatten). Och is såklart!


Mojito görs på måååånga olika sätt. Först och främst: många skakar Mojito, men grejen är den att en Mojito inte behöver skakas utan den ska endast röras mycket ordentligt med en barsked. Visst, det är inget brott att skaka en Mojito och har man taskig rörteknik kanske det är lika bra – för det ska vara riktigt blandat.


Sedan är det mycket olika med sockret också. En del använder sockerlag för att slippa hela sockerkristaller och för att det är traditionsenligt. Andra använder vanligt vitt socker men det som jag gillar bäst är råsocker.


En annan sak som skiljer sig åt är romen. Ljus, gyllene eller mörk rom? Tja, det är ju en smaksak och beställer man en Mojito brukar jag fråga vilken rom man vill ha. Märkesmässigt ska det vara Havana Club, men man kan använda sin favoritrom.


Traditionen säger också att man ska ha hel is i Mojito. Men krossad is är faktiskt godare i!


Det receptet jag delar med mig av är min personliga favorit som jag gör!

- Ett lagom stort, framför allt brett glas!

- ½ Lime (möjligtvis lite mer)

- Ett par skedar råsocker

- En knippa mynta

- Krossad is

- 5 cl Ljus rom (Havana Club är det klassiska, men Bacardi fungerar bra med!)

- En skvätt Schweppes Lemon Fusion


1.     Mortla ihop limen och sockert riktigt riktigt ordentligt!

2.     Lägg i myntan, och mortla den försiktigt. Du vill inte mortla den för mycket, för då blir myntan liten och fastnar i tänderna (inte så stiligt va!?).

3.     Fyll på med krossad is! Nästan hela glaset.

4.     Häll på romen. Jag brukar bara hälla på tills det ser ”lagom” ut, vilket är ca 5 cl. Glaset ska INTE fyllas med rom, utan man får bedöma det själv. Tänk att du ska kunna blanda om + hälla på Schweppes sen!

5.     Blanda om! Mycket ordentligt! Allting ska vara väldigt blandat!

6.     Toppa upp lite med is om det behövs.

7.     Till sist; toppa med lite Schweppes Lemon Fusion och garnera med en myntakvist (om du vill vara så noga). Glöm inte sugrören - två stycken!

Jag använder alltså Schweppes Lemon Fusion istället för vanligt sodavatten, samt rörsocker. Drinken blir ganska sursöt, vilket jag äääälskar! Mintsmaken är verkligen kronan på verket! A och O är att blanda limen och sockret riktigt ordentligt, för annars blir sockret ganska tungt och krispigt.
Vill man ha lite bittrare Mojito kan man toppa med några droppar Angostura Bitter (blanda inte om efter det). Jag skippar det och njuter av min Mojito preciiiis som jag beskrivit! Vissa kanske tycker den är lite för söt, men jag gillar’t! Passar perfekt i alla tillfällen!

Enjoy!


Har ingen kanonbild på mina Mojitos men här är i alla fall en. Den blir lite mörkare än vanligt på grund av råsockret. Hade inte krossad is denna gång (äger ingen iskross....) så det fick bli halvkrossad. Nåja!

Finfina Mojitos! Bör dock blandas en aning!


Jag är verkligen ingen sossevän...

Jag må inte vara helt höger, men sossarna är jag inget större fan av. Boden har varit blått ganska länge, men i förra valet blev det maktskifte och Boden är nu en "röd" kommun. Synd att "röd" politiskt betyder sån jäkla idiot, för jag gillar färgen rött...

Men på allvar har sossarna ställt till med mer oreda än nytta sedan de kom till makten. Hela skolsystemet i Boden håller på att förfalla. Tragiskt att se... Här ska då inte mina ungar få växa upp!

Vet inte hur noga ni har följt förslagen som getts, men jag har läst en hel del och försökt hänga med. Här är det senaste:
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=6540551

Ni som bor i Boden förstår nog vad det innebär...

Drinkar, drinkar, drinkar!

Som ni som följt min blogg vet, är jag utbildad bartender, och för er som är nya läsare kan jag ju berätta det; jag utbildade mig till bartender under september i Barcelona.

En bit över 100 drinkar fick vi bekanta oss med, och nej – jag kommer inte ihåg alla, men rysligt många! Framför allt har jag mina favoriter och hatobjekt i drinkvärlden. Hade tänkt börja skriva lite om olika drinkar och bjuda på lite recept, dels för att jag tycker det är rysligt skoj men också för att ni är värda goda drinkar!

Enjoy!9. En bild på mig och min bästa vän.Finaste Äf och jag, sommaren 2008. Vi firade 9 års vänskap då och vår vänskap var starkare än starkast. Idag, nästan 3 och 1/2 år senare, är vår vänskap precis lika stark och jag hoppas den kommer vara det livet ut <3

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

9 – Bild på mig och min bästa vän.

10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

8. En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

Mina matvanor. Mina matvanor, är det flera vanor då!? För det är väl egentligen bara en vana, att man äter ganska dåligt? Eller?

Hur som helst. Jag äter inte bra mat. Eller ibland, men jag äter väldigt mycket också. Jag ska börja äta bättre. Imorgon. Eller i övermorgon. Eller nästa vecka. Eller nästa månad. Eller efter nyår...

Det är jobbigt att älska mat så djupt...

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.

9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Alice Andersson, kaxig 6 åring.

Min kära lillasyster Alice växer och växer, blir äldre och äldre, och utvecklar mer och mer personlighet. Visst har ungen alltid varit en tjurig, envis liten skit, men kaxigheten blir värre mer åren.

Igår var (en mycket nöjd) Alice på tjejmiddag. Jag frågade henne nu om det varit roligt. Ja, det hade det! Vad hade dom gjort då?
"Ingenting som du behöver veta något om!"
Tack för det svaret.
Ungefär så fungerar hon hela tiden. Ibland något värre och med massa kiss-och-bajshumor. Hon håller som bäst på att sy ihop fula ord. "Snopp-bajs-pung-kiss", fick jag höra för någon dag sedan. Kreativt.

Väna, förlåt! fel av mig att skirva Alice. Allis, heter hon enligt sig själv. Man säger ju inte A-l-i-c-e, utan man säger Allis, tycker hon. Och ja, nog har hon en poäng.


Två kanondagar.

Fredag och lördag har gått, och jag har glömt bort bloggen helt. Sorry! Har i alla fall haft två riktigt bra dagar som innehållit massor av mys. I fredags tillbringades hela dagen i Luleå med M, där jag bland annat köpte den där jackan jag beställt tidigare. 2.499:- fattigare... Bäst för den jackan att den är bra, annars jävlar!

Igår skulle vi ha myskväll, bara tjejerna, och vi inledde starkt med middag på Ming. Sedan spårade vi och bestämde oss för att gå ut istället. Och så var det med den myskvällen! Blev i alla fall en trevlig utekväll med smarriga Amaretto Sours och sen fick jag napp, hihi! Nej skämt å sido, sov hos finaste M såklart, haha. Vaknade lagom sent och kom hem för ett tag sen nu.

Annars ligger jag just nu i krig med mina föräldrar om jobbet och min bil. De tycker det mesta är en dum idé. Sista ordet är inte sagt, tro mig....

Brum brum!

I och med att jag ska jobba i Kittelfjäll, måste jag köpa bil. Varför? Jag vill åka hem så ofta jag kan, vilket kanske inte blir allt för ofta men så fort jag får möjlighet kommer jag att göra det. Det är 35 mil dit, vilket inte är särskilt långt att köra - jag är en härdad norrlänning som klagar närmare 70 mil, allt under 40 mil är en baggis! Alltså, drygt 3 timmar med bil, perfekt. Däremot tar det mellan 8-10 timmar att åka buss!!!!!! 8-10 timmar!!!!!!!! Det är ju för fan en halv evighet!!!!!! Jag hinner köra hem och tillbaka på den tiden!

Så trots att min mamma näst intill förbjuder mig ("Det är livsfarliga vägar! Du kommer köra ihjäl dig!"), är planen att jag ska köpa en bil så jag kan ta mig själv. Okej okej, jag ska greja körkortet först, men det lär jag ha i hamn innan jobbet börjar. Först när jag fixat körkortet kommer jag att köpa en bil, men jag ska börja kika lite nu. Det blir givetvis ingen superbil, min ekonomi är något begränsad... Men en bil som är hyfsat bränslesnål och som går bra, är väl målet. Sen årsmodell, märke, färg och sånt ger jag blanka fan i. Bara den går att köra säkert och inte drar 10 liter milen, typ.


Har alltid velat ha en bubbla. Dock känns det som en direkt opassande vinterbil.

Sorg hos Anderssons.

Vi har haft marsvin sedan jag var 7 år, och har hunnit ha en hel del genom åren. 14 stycken har vi ägt, samt ytterligare 6 stycken, som vi fött upp men sålt. Tre kullar med bebisar har vi fått, och man kan väl säga att marsvin är det djuret vi haft i hemmet; vi har haft en (bitsk) kanin förr, och nu har lillasyster Elvira en hamster, men annars har det alltid varit marsvin som gällt.

Marsvin är små djur inte lever allt för länge dör dem. Logiskt. Men det är alltid lika sorgligt när det händer. Idag dog lilla Tuffs, i en ung ålder, bara 2 år och 2 månader. Han är egen uppfödning och jag minns så väl när han föddes. Han var den förstfödda av Tingelings (som också dog för ett tag sedan) tre ungar, som föddes i september 2009. Han var som en slemmig liten hårboll, som Tingeling satt, slet och hoppade (!) på. Det är tydligen naturligt, för det är så marsvinsmammor gör för att bita bort "säcken" som ungen legat i, men det såg gode brutalt ut och jag minns att jag grät och trodde det lilla knyttet skulle dö då.

Tuffs var faktiskt min favorit av Tingelings - och Theas - ungar, och det var jag som döpte honom. Tingeling och Thea köpte vi samtidigt, och de parades samtidigt med Hamilton (som måste vara det fulaste marsvinet vi haft), och fick ungar på samma natt. Thea fick fyra ungar och Tingeling tre. Lilla Tuffs...

Nu finns bara Thea, Hamilton, Humlan, Snövit, Sötnos och Jean-Claude kvar. De fyra sista är egna uppfödningar, och lilla Jean-Claude (som jag har döpt!) blir nu ensam i sin bur.

Vila i frid Tuffs. Ät mycket gräs nu tillsammans med din fina mamma Tingeling. Och Mimmi-Mathilda, Molly, Ante, Smulan, My och Tuva-Maja.


Tuffs som bebis, längst till vänster. I mitten är Fläcken (som vi sålde och säkert har ett annat namn) och sedan Snövit, som bor kvar hos oss och är alla andras favorit.

7. Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

Ja, vad skulle jag göra? Min första tanke är att köpa en fin häst, all utrustning, bil och släp. Min andra tanke är att jag skulle köpa en fin bostadsrätt här i Boden (för 1 miljon får man ju inte ens en sketen 1:a i Stockholm där jag vill bo), och renovera den till mitt drömhem. Min tredje tanke är att jag skulle spara pengarna till en kommande bostadsrätt i Stockholm. Min fjärde tanke är att jag skulle resa massoooor, och bara leva gott för pengarna som fanns kvar sen.

Det finns hur mycket som helst jag vill göra, men som miljonen inte hade räckt till, så jag måste välja en sak. Den som lever får se. För plötsligt händer det, plötsligt kommer jag stå där med den där miljonen. Eller?

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.

7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.

8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Nyårsfirande i ödemarken.

Har pratat med min blivande arbetsgivare idag, nämligen Hotell Kittelfjäll. Ska jobba där över säsongen, och det ska bli riktigt roligt. Jag har aldrig åkt skidor, eller ja, när jag var 6-7 år gammal och inte kunde annat än störtlopp, så i vinter får jag träna det också. Sitter just nu och kollar på kläder, och fyfan vad det ska kosta!

Den 27 december börjar arbetet, vilket innebär att jag missar nyårsfirandet här på hemmaplan med nära och kära. Lite tråkigt är ju det, men tydligen är det en stor helg i Kittelfjäll med massa fest! Förhoppningsvis får jag leva bakom baren där jag trivs så bra då! Jag är ju bartender trots allt, och det kommer bli kanon att få jobba som det!

Det är livet...

Att ligga i sängen och titta på Modern Family. Ibland är livet lyxigt. Fast ärligt talat, gör allt detta chillande mig till en ännu latare och bekvämare människa. Jag vill börja jobba nu, tack!


6. Typ av killar jag faller för.

Visst, jag är svag för lockigt hår, men jag har inget speciellt ideal för hur en kille ska se ut. Det finns många killar som jag klassar som snygga - både blonda och brunhåriga, med blåa och bruna ögon, muskelpaket och spinkiga, ja, ni förstår, de är olika! Det är verkligen personligheten som jag faller för. Jag ska inte ljuga om att utseendet ger första intrycket, men det är personligheten som är helt avgörande.

Hur ska personligheten vara då? Det finns tre krav som ska uppfyllas; att killen har humor och skrattar, att han accepterar mig för den jag är, och att det bara känns rätt. Det sista kan kännas diffust - hur känns det rätt? När han är den första man tänker på när man vaknar och den sista man tänker på när man somnar, när det inte slutar kittlas i magen och man bara gillar allt med honom: då känns det rätt och då jävlar, har jag fallit.

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.

6 – Typ av killar jag faller för.

7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

5. En låt som får mig att gråta.

Curly Sue - Takida; För den låten känns som stor portion av riktig, stark kärlek som jag vill ha.
Question - Old 97's; För den låten påminner mig om att löften kan vara lögner.
Umbrella - Rihanna; För det låten väcker kalla kårar som jag aldrig kommer fly ifrån.

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

5 – En låt som får mig att gråta.

6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

4. Mina mål/drömmar/önskningar

Just nu befinner jag mig i det där stadiet i livet, då jag nyss kommit till sans med det faktum att jag är fri. Fri, som en egen människa, och det är nu, jag får börja göra vad jag vill. Precis vad jag vill.

Mål, drömmar, önskningar. Jag har många personliga mål, en del drömmar och saker som jag bara önskar ska hända. Alla mål, drömmar och önskningar är som ihopbundna, och bildar en slags cirkel. Vi kan kalla den visionscirkeln. Alla visioner som utgör någonting som ska föreställa min tänka framtid. Samtidigt som jag är fullt upptagen med att sy ihop den där cirkeln, söm för söm, är jag lika medveten om att livet sällan blir som man tänkt sig. Berättelser om hur folk förlorar allt de har, om hur det som skulle bli så bra går åt helvete, och hur liv bara kraschar och slås i tusen bitar, förfärar mig. Jag är livrädd för att det ska hända mig. Men - det hindrar mig inte för att i alla fall försöka bygga upp en karta, där drömmarna är grunden men där det realistiska spelar en stor roll, som jag ska kunna orientera mig efter.

Målet med mitt liv, kan man säga kort och gott är att jag ska ha ett jobb som jag brinner för, och att mina barn ska få en stadig och bra uppväxt.

Jag har många drömmar. I jobbväg, är min största dröm att bli filmproducent och författare. Att göra minst en storfilm och skriva en klassiker, är någonting jag absolut vill göra innan jag gör.
Men det finns en dröm som är större än alla andra; och det är drömmen om familj. Jag ser mig själv som en riktig hönsmamma, med minst 4 barn. De ska få växa upp på en stor gård, där jag ska kunna ha travhästar på sidan om mitt andra jobb. Att vinna Elitloppet, var min andra dröm efter att vinna Ponnykriteriet, och jag har vunnit Ponnykriteiret så jag antar att jag måste fortsätta...

Jag är säker på att jag kommer uppnå mitt mål med mitt liv. Jag kommer hitta ett jobb som jag brinner för - det kan vara någonting helt annat än filmproducent. Barn vet jag att jag också kommer få, hur många det blir står i stjärnorna, och om de får växa upp på en gård eller i en vanlig villa, återstår att se. På ett eller annat sätt, är jag säker på att mitt liv kommer bli lyckat även om jag aldrig skriver den där klassikern eller vinner Elitloppet.
För när allt kommer omkring, är min största önskning är att få uppleva ögonblicket då mitt nyfödda barn griper tag i mitt finger första gången. Det måste vara höjden av kärlek och lycka, eller hur? Och det är väl ändå ganska simpelt?

Men glöm aldrig, aldrig, aldrig bort en sak. Drömmar är till för att uppfyllas.

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.

4 – Mina mål/drömmar/önskningar.

5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Bra bak.

Håller på att baka, ska göra Snickerskaka och Kokoskaka, yummie! Har köpt en kakburk idag, hittade ingen som föll mig direkt i smaken men en som var ganska gullig. Ska fylla kakburken och ge den till M, han behöver nog både kakburk och kakor, hihi! Imorgon kommer han hem efter en vecka ute i fält, då förtjänar man kakor. Och jag måste fjäska lite så jag får lite extra mys, har varit bristvara av det den här veckan.


Full fart!

Idag har jag lite saker att göra, för omväxlingsskull! Ska övningsköra med farfar, sedan gå på stan och köpa lite småsaker, sen ska jag baka till en grej och försöka hinna med att träna också. Just det, körlektion har jag med! Bara att klä på sig och sätta fart nu!

För övrigt, hade tänkt inleda "mitt nyttiga liv" idag. Det firade jag med pannkakslunch. Livet är lite för gott ibland, eller hur?

3. Innehållet i min väska.

Till vardags; nycklar, plånbok, telefon, en kam och tamponger (alltid tamponger i väskan!). När jag ska på fest har jag bara leg, de kontanter jag behöver, sedan en kam och möjligtvis en mascara. Kanske läppglans eller foundaition, men ytterst sällan (foundaitionläcka i väskan suger!). Jag är inte den typen som konkar med mig massor med smink, i alla fall inte till vardags. Men som sagt; alltid tamponger i väskan! Behöver man dem inte själv, kommer alltid någon annan vara i behov av det.

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.

4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

2. En person jag vill träffa just nu.

M som varit borta i snart en vecka och vars frånvaro - som jag misstänker - är orsak till min dåliga nattsömn! Men en filur (inte person, men det borde räknas!) jag faktiskt vill träffa ännu mer, som jag saknar ännu mer... Razmus Raid. M träffar jag på tisdag, men när jag får träffa min älskade Musse vet jag inte... Finns inte ord för hur mycket jag saknar honom.

1 - Tio fakta om mig.

2 – En person jag vill träffa just nu.
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

1. Tio fakta om mig

1. Jag är en riktigt lat människa som alltid gör saker i sista sekund, eller inte alls. Men när jag brinner för något, brinner jag ordentligt för det och gör det jäkligt bra! Det speglas väldigt bra i mina gymnasiebetyg.
2. Jag älskar mat! Både att äta och laga. Tack gode gud för min ämnesomsättning!
3. "Tack gode gud" skrev jag nyss, men jag tror inte ett dugg på Gud. Jag har till och med gått ur Svenska Kyrkan.
4. Jag är ingen riktig barnälskare men vill ha massor av barn själv. Det kommer bli världens mest älskade barn.
5. Jag är otroligt högljudd.
6. Ibland får jag ryck och tokbantar. I somras var jag galen och höll på att spåra, men kom på rätt spår igen. Nu har jag hittat en balans som fungerar bra för mig, dock måste jag träna lite mer än vad jag gör nu... Jag är verkligen genuint lat! Måste-komma-igång-med-träningen...
7. Jag är en öppen människa som har väldigt lätt att prata och skoja om det mesta, men det finns inte många människor jag litar på.
8. Jag har jättesvårt att bli kär men älskar känslan att vara kär.
9. Jag är riktigt förbannad på många människor i "ponnytravvärlden" och tycker det skitsnacket som finns där är vidrigare än skitsnacket som finns i Boden. Och Boden är världens håla där rykten sprits snabbare än klamydia på en tysk bordell. En tysk bordell med extra mycket klamydia och extra feta sexköpare och; voíla - vi har ponnytravsnacket!
10. Jag hatar touchtelefoner och vill aldrig ha en själv. Jag är för klantig, den skulle max överleva en vecka.

1 - Tio fakta om mig.
2 – En person jag vill träffa just nu. 
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

The Anderssons sisters in the woods!Mys som i barndomen

Har varit ute och "lekt" med mina småsystrar idag, alla tre. Vi packade ihop korv och varm choklad, sedan begav vi oss ut i skogen och grillade. Riktigt mysigt! Nu ska jag mysa med lite Modern Family, och myser till lite extra med varm choklad med vispgrädde! En riktig favorit var det när jag var liten. Och det är fortfarande barnsligt gott.

Och nej. Jag har inte spillt grädde på min dator..........


För att få lite fart på bloggen...

1 - Tio fakta om mig. 
2 – En person jag vill träffa just nu. 
3 – Innehållet i min väska.
4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
5 – En låt som får mig att gråta.
6 – Typ av killar jag faller för.
7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
9 – Bild på mig och min bästa vän.
10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
11 – Någonting jag oroar mig för.
12 – En bild på ett ställe jag vart på.
13 – En bild på mig själv för ett år sen.
14 – Någonting jag ångrar.
15 – Min favorit årstid och varför.
16 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
17 – Vad jag åt idag.
18 – En bild på det jag köpte senast.
19 – Min favorit film.
20 – En bild på mig med en annan hårfärg än den jag har nu.
21 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
22 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Nu ska vi fira...

...pappa! Han fyllde ju år igår men idag kommer mormor och morfar, samt farmor och farfar, och vi avfyrar en traditionsenlig släktmiddag! David har lagat älgskav (mums!) och sen tårta till efterrätt. Fy sjutton vad jag ska äta!

Ha en trevlig lördag allihopa!

You make my day!

Modern Family.About my love.

Kärlek, ett av livets fenomen, som alltid präglar livet - oavsett om vi vill eller inte. Trots att kärlek är det mest naturliga som finns, och någonting som på ett eller annat sätt kommer påverka oss, är kärlek det svåraste fenomenen vi tvingas att hantera.

Varför det ska vara så, är en mycket bra fråga, och förmodligen en fråga jag skulle fråga om jag fick möjligheten till de där "3 frågorna du absolut bara måste veta innan dör". Men det kanske är charmen med hela grejen, att vi alltid ska gnugga oss flintskalliga i den ständiga oförståelsen till varför kärlek ska vara så svårt?

I vilket fall. Jag kom i kontakt med kärlek av det mer komplicerade stadiet, när jag var 14 år gammal. Det handlade inte bara om att hålla i handen, pussas och vara glada. Svartsjuka och hysteri, som senare kantates med lögner och svek, karaktäriserar mitt första förhållande. Observera; förhållande. Inte min första kärlek, för vet ni vad, det dröjde innan den brann varm i bröstet på mig. Självklart har jag varit "kär" innan, men jag skiljer på kär och förälskad. Förälskad, kan man bli väldigt fort och symptomen påminner en del om kärlek; ni vet, allt det där kittlande, varma, fnissandet... Men kär, blir man senare, efter ett tag, då tryggheten och tilliten kommer krypandes och ger förhållandet extra stabilitet. När den första, sprudlande förälskelsen lägger sig, och allting fortfarande bara blir bättre och bättre, då är man kär.

16 år gammal, var jag. Killen jag blev kär i, var kär i mig med. Lyckligt och gulligt. Ett tag. Sen tog det slut, såklart. Ungdomskärlek - så brusande med tomma löften om evig kärlek, att alltid älska och "mitt livs kärlek" - kom igen för fan! Jag tappade nästan tron för orden "Jag älskar dig" och "Du är mitt livs kärlek" med min första riktiga kärlek. Men bara nästan.

Det sägs att den första kärleken är den man alltid kommer minnas, men med handen på hjärtat; jag kommer aldrig kategorisera kärlekar på det sättet. Varje kärlek är en kärlek och ska ses som vad den var - eller är - och kommas ihåg efter det. Kärlek ska inte jämföras med någonting annat, för den är unik i sin helhet för vad den stått för och gett ens ömma lilla hjärta.

Jag är en kärleksidiot. Jag tror på evig kärlek och jag känner mitt hjärta nog bra, för att veta att det är kapabelt till att slå för någon, för alltid. Det må vara hänt, att min kärleksdemon i mig har fått lite stryk, men min kärleksdemon är starkare än alla knytnävar. Det värsta nederlag mitt hjärta lidit av, är inte orsakat av någon kille, och på så sätt inte skadat min syn på kärlek - även fast jag både har tvivlat och ifrågasatt mig själv miljoner gånger.

Man lär sig av sina misstag, brukar jag säga och helvete, vad rätt jag har! Alla missar, alla tårar, allt som gått åt helvete, ja - det har lärt mig något. Massor. Därför känner jag mig väldigt säker den här gången, då jag med ett stort leende kan känna efter och känna, att mitt hjärta slår extra hårt för någon.

Underbar myskväll!

Den här helgen är jag "pojklös" och icke festsugen, vilket innebär ett perfekt tillfälle att mysa med mina underbara vänner! Pizza, ananaspaj och massa prat stod på schemat, och de underbara flickorna som förgyllde min kväll var Äffet, Pål och Becky. Och Chabo och Pojken såklart, finvovvarna! Hade äran att få mysa med Pojken en hel del, vilket bara gjorde mig mer sugen på att skaffa hund... Dålig som jag är med kameran blev det inga bilder....

Funderar på att kidnappa Pojken. Fast det får ni inte säga till Äffet, hihi!

Hjärnblogg

Igårnatt (eller tidigt imorse kanske jag ska säga) låg jag i flera timmar och vred och vände på mig. 04:30 övergav jag sängen och gick och la mig på soffan, där jag fick mig lite sömn innan klockan blev 06:30. 07:30 somnade jag om igen. Varför ska det vara så svårt att somna!? Jag var trött, hade inte tagit någon p-nap under hela dagen och behövde sova. Men icke.

Vet ni vad man gör när man inte kan sova? Tänker. Massor. Om jag hade haft en blogg, där inlägg postades direkt från min hjärta så fort jag kommer fram till otroligt kloka och fyndiga saker. För trots att jag är vaken, befinner jag mig i någon slags dvala som gör det svårt att komma ihåg de där fyndiga sakerna. Går det att installera en slags elektronisk blogg, som skickar iväg små inlägg när hjärnan fått till ett riktigt, riktigt bra, som jag absolut borde dela med mig av?


Oh God, I think I'm fallin'
Grattis far!

Idag, den 11/11 -11, fyller min pappa inte passande nog 11 år, men 46 år! Det är lite roligt, att han faktiskt blivit mer och mer gråhårig genom åren, hihi. Men hans barnsliga humor finns fortfarande kvar. Grattis pappa!


Värsta hårsvallet...


I somras, med en av favoritglassarna - mjukglass med noisette. Absoluta favoriten är Texas Pecan (tror jag!?)


Typiskt pappa-moment... Han flummar på någon annans bekostnad. Exakt vad detta föreställer, låter jag lämna osagt. Men när till och med mamma (som har jordens sämsta humor, och jag menar det, sämsta: jag och Elina skrattar åt henne för hon har så värdelöst dålig humor!) hänger med så är det roligt...

Snälla dottern/syster lagar middag!

Idag skämmer jag bort min familj lite extra genom att laga middag åt dem. Nog för jag gör det titt som tätt, eller rättare sagt; jag lagar mat åt mig själv och sen finns det över åt dem. För någon dag sen när jag gjorde palt fick de avnjuta det, och igår gjorde jag en pizza som delar av familjen åt till middag. Tur att jag finns ibland, va?

Nåja. Igår blev jag himla sugen på skinka- och broccolipaj, så jag tog på mig att göra det till middag. Jag var extra sugen på ananaspaj också, så jag bestämde mig för att göra efterrätt också. Inga ingredienser hemma = jag måste handla! Har jag körkort ännu? Nej. Vill min bror skjutsa mig till ICA? Nej. Så jag sätter mig på den mycket frostiga cykeln och cyklar 20 minuter till ICA, handlar allting (och betalar med eget kort!), cyklar 20 minuter hem. Sen att jag råkade glömma köpa smör till pajdegen var ju en liten miss, tur att farmor hade hemma!

Nu är ananaspajen i ungen och pajdegen till skinka- och broccolipajen fortfarande på kylning. Men snart ska det vara klart! Bon apetit!


På lördag...

...får jag äntligen testa på en liten del av mitt framtida drömyrke! Jag ska nämligen på en kurs om filmmanus! Det är en grundkurs över en dag, som förhoppningsvis ska ge mig en liten djupare inblick i hur man skapar ett manus samt lite praktiska tips och råd.

För er som undrar, mitt drömyrke är att bli filmskapare, det vill säga filmproducent alternativt manusskriptförfattare. Många frågar mig varför? Vad får jag ut av det? Vill jag inte bli skådespelare istället? Jag vill väl bara bli det för att tjäna pengar? Så här är det:
1. Nej, jag vill absolut inte bli skådespelare då jag tycker det egentligen är ganska överskattat, samt att jag är för ful.
2. Nej, jag vill inte bli det för att tjäna pengar och förstår inte den romantiserade bilden över hur folk bara pumpar in pengar. För guds skull, det är ett jobb i en stenhård bransch; endast de bästa tjänar bra pengar (en dag ska jag tillhöra de bästa, men det är fortfarande en hemlighet) och jag lär få nöja mig med att vara idioten som aldrig ger upp och lever på A-kassa mina första år (skam den som ger sig!).
3. Varför? Det här är mitt sätt att göra världen till en liten bättre plats, mitt sätt att väcka debatt och få folk att öppna ögonen. Hur ska jag bära mig åt då? Den som lever, får se.

Vi laddar för film...

Har alldeles för många filmer på datorn som jag inte har sett, så det är väl dags att börja kika lite. Jag tittar riktigt lite på film faktiskt, är mer serier som gäller för mig. Men nu ligger jag alldeles jämt med min favoritserie Criminal Minds, och jag orkar inte börja titta på någon ny, så nuuuuuu ska vi kika på film!

Ikväll blir det denna film, A little bit of heaven.


Eller vänta. På tal om serier. Modern Family. Så skön, jag skrattar med hela ansiktet!

Nu kör vi!

Idag smäller det! Ingen förkylning och inga andra skavanker = jag inviger gymkortet! 2 och 1/2 månad sen jag körde förra gången, har visserligen hållt igång med lite jogging, men sedan jag kom hem från Barcelona är träningen obefintlig... Men nu är det dags igen! I somras körde jag stenhårt, har inte tränat så mycket som jag gjorde då i hela mitt liv. Riktigt så mycket ska jag nog inte träna, för det var snudd på farligt, men en hel del ska det bli.

Den här veckan kör jag en mjukstart. Är inte redo för 2 pass á la 65 minuter på crosstrainern ännu... Så 1 pass på gymmet om dagen, blir min älskade crosstrainer som får lida. Jag älskar crosstrainer - man aktiverar hela kroppen och dessutom nöter jag inte mina ben som man gör på ett springband (jag har otroligt känsliga ben, har benhinneinflammation titt som tätt och får även ont i knäna, när jag springer på hårt underlag. I Barcelona kunde jag inte träna som jag ville, för där var underlaget stenplattor alternativt asfalt. Mina ben brann upp!!!). Styrke är jag tveksam till, jag är en sådan som inte vill bygga muskler (låter knäppt va!?) utan snarare forma. Så det blir möjligtvis bara några lättare övningar.

Men nåja. Denna vecka - mjukstart. Ett pass på crosstrainern om dag och p-walk på det. Sen ska det kännas efter och vi ser hur träningen ökar. Nästa vecka ska jag i alla fall ta tag i mina matvanor... De har förfallit helt och hållet. Men vad säger man - mat är gott!

Drömmar, drömmar, drömmar.

Jag funderar mest hela dagarna vad jag håller på med, vad jag gör av mitt liv. Mitt liv - mitt unga liv - som bara går och går, och inte stannar. Alltid har jag tänkt så mycket, velat så mycket, sagt så mycket. Och nu sitter jag där jag minst förväntat mig att vara; i lilla Boden. Boden, som jag hatat så mycket, föraktat så starkt. Mitt största hatobjekt. Men här är jag. Och vet ni vad? Det känns bra.

Här kan mitt liv börja. Här kan jag ta första steget mot det drömliv jag vill ha. För det finns så mycket annat, som spelar roll när det kommer till kritan.

Just nu har jag en plan som jag tror på. Det enda som saknas är någonting som är helt avgörande i denna plan. Nämligen pengar. Men med min naiva optimism, blåögda unghet men stenhårda beslutsamhet, så är jag säker på att det löser sig.

JAHA!?

Jaha, får nu detta mail...

Hej Amandah!

Din Fjällräven Greenland Woman Winter Jacket som du beställt är tyvärr slut på lager, både hos oss och hos fjällräven. Vi beklagar att hemsidan inte hann uppdateras innan du lade din beställning. Önskar du beställa någon annan jacka så hör gärna av dig till oss!


Med vänlig hälsning

Marie

POSTORDER

Naturkompaniet
Box 3084
103 61 Stockholm
+46 (0)8 – 200342
www.naturkompaniet.se


Jag-vill-ha-min-jacka! *mycket mycket mycket - observera mycket - ledset ansikte*

Ett ganska tråkigt inlägg

Ja, vad ska jag skriva? Hinner inte skriva något längre inlägg, är på väg till Fredrika där det ska mysas och drickas te! Stort hjärta för mysstunder med bästvännen! Sedan jag ska till M, för imorgon försvinner han iväg bort några dagar så då blir det inte så många mysnätter på ett tag - en vecka ungefär.

Visserligen delar jag säng med lillasyster här hemma, mitt rum har vattenskada och här helt utrivet... Saknar faktiskt "privatlivet" lite, jag har ingenstans att bara stänga in mig och vara själv!

Nåja, som sagt, ett ganska tråkigt inlägg va! Imorgon tänkte jag visa vad jag köpt för finfint idag när jag var i Luleå, hihi! Men det får bli imorgon, för nu ska jag stoppa strumpor på fossingarna (jäklar vad kalla fossingarna är nu, bara ett litet edit så där...), dra på mig skor och jacka och bege mig (= pappa skjutsar mig).

Aldrig mera Flatliners...

Gårdagen kunde ha gått bättre, vilken amatör jag är! Som tur är har jag en väldigt gullig kille som hjälpte mig, tack snygging!

Annars då? Jag mår väl som jag förtjänar. Har fått tvinga i mig lite mat, men det tar emot. Dricker massa te, vätskebristen är ett faktum men min kropp har svårt att hantera det med. Te verkar funka, så jag kör på det nu.

Slutkläm: Drick aldrig Flatliners. 1. Det är jordens vidrigaste shot, och 2. Det går dåligt om man dricker för många.

Kass uppdate!

Ja, jag vet, uppdateringen ahr varit kass de senaste dagarna. Jag har haft fullt upp med annat. Nätterna har tillbringats hos fina M, och på dagarna har jag... Saknar inspiration till att skriva, typ.

Nåja. Igår firade vi Becky som fyllde 19 år! Inga bilder på grund av att jag tappat bort min kamera. Hur fan lyckas jag!? 3:e kameran sen augusti nu!!! Den måste ju ligga någonstans här, frågan är ju bara var... Hur som helst - Grattis Becky! Kanongod mat bjöd hon på, Egon var riktigt, riktigt nöjd!

Ikväll är det fest, minst sagt. Halloweenfest på Farmen, woho! Jag kör på linje "sexig utklädnad" i år för första (och sista!) gången, vi får se hur det blir... I vilket fall har jag och Becky planerat in lite goda shots som ska drickas ikväll, annars står Caipirioska på schemat, gott gott! Älskar den drinken! Egentligen är Mojito snäppet godare, meeeeen mynta är så dyrt nu och ja... Sen orkar jag inte konka med mig rom för att göra Caipirissima istället (det är Mojito, fast utan mynta!) så det blir Caipirioska (som är med vodka).


Mm, Mojitos... För övrigt: hur faaaaaaaan kan man köpa sån där färdig Mojitomix!? Det smakar dålig tandkräm. Äkta Mojito med riktig mynta och bra med lime, ska det vara! Mojitomix går fetbort!


Absolut Vodka, den bästa vodkan! Dessvärre måste jag svika den ikväll, har endast Absolut med "Apple Ginger" smak på lager. Så ikväll blir det...


....Smirnoff. Det duger!

Jordens gulligaste unge...

...var min lillebror Johan, när han var bebis. Nu är han 13 år och i och för sig fortfarande riktigt gullig, för sin ålder. Men inte i närheten av hur gullig han var som bebis! Gladare unge får man då leta efter! Jag är 6 år äldre än Johan och minns en hel del från hans tidiga år. Synd att jag inte uppskattade lillskiten lika mycket då, som jag skulle göra nu.

I vilket fal. Nu ska jag vara lite nostalgisk och se en och annan gammal film på just Johan när han fortfarande var liten och gullig. Min son ska bli precis som honom, sådeså!


Jag är sämst på att plugga

Går dåligt med plugget, kommer som inte igång. Men nuuuu ska jag jobba hårt ett tag, har ju lockbete idag. Ska nämligen till finaste M så fort jag gjort klart en del. Så heja på mig!

2.499 kronor fattigare...

...och denna jacka är på väg hem till mig!


RSS 2.0